ריו דה ז'נרו (JTA) — מנהיג האופוזיציה בוונצואלה חואן גוויאדו מינה שליח דיפלומטי לישראל, אחת מ-50 מדינות שמכירות בו כנשיאהּ החוקי של המדינה.
גוואידו, מנהיג הקונגרס בוונצואלה, בחר ברב פנחס ברנר כנציגו הדיפלומטי בירושלים, כך דיווח אתר החדשות בספרדית אורורה.
מינויו של ברנר, לשעבר רב בית הכנסת ״אוניון ישראליטה דה קראקס״ והרב הראשי האשכנזי לשעבר של ונצואלה, אושר פה אחד על ידי הקונגרס ביום שלישי. על אף שברנר ישמש בתפקיד דיפלומטי באופן רשמי בלבד, הרי שתפקידו בישראל יוגדר כ״שליח דיפלומטי״.
המינוי הוא חלק ממאבק שמנהל הקונגרס בוונצואלה כנגד ניקולס מדורו מאז ינואר האחרון לאחר שמדורו זכה בבחירות שאופינו, לטענתם של גוואידו, ארה"ב, האיחוד האירופי ושל מנהיגים אחרים בעולם, באי סדרים ובהונאת בחירות.
גוואידו כבר מינה שליחים דיפלומטים לכמה מדינות אירופיות, בהן בריטניה, גרמניה וצרפת, וכן שגרירים למדינות רבות באמריקה, כולל ארה"ב, קנדה וברזיל. ביולי, הפכה מרוקו למדינה האפריקנית הראשונה שקיבלה בברכה ״שליח מיוחד״ של מנהיג האופוזיציה של ונצואלה.
ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, הכיר במנהיגות החדשה של ונצואלה בינואר. גוואידו הודה לנתניהו, וקישר בין מאבקו הפוליטי לבין סופה של השואה ולשחרור אושוויץ.
נשיאה לשעבר של ונצואלה, הוגו צ'אבס, ניתק את הקשרים הדיפלומטיים עם ישראל בשנת 2009, במהלך מבצע ״עופרת יצוקה״.
ונצואלה היא ביתם של 6,000 יהודים אולם הקהילה מצטמקת במהירות. מרבית היהודים נמלטו מוונצואלה לארה"ב, לישראל ולמקומות אחרים.